Pradávný

Jun

Jun je skvělý druh kombuchového nápoje. Připravuje se z méně zpracovaných surovin než kombucha - ze zeleného, tedy neoxidovaného, čaje a surového nepasterovaného medu. Je jemný, méně octový a tím pádem ideální start pro odpůrce fermentovaných nápojů.

Záhadný jak himalájská sůl

Všude čteme báchorky o tom, že se Junem dostávali před tisíci lety tibetští mniši do vyšších vrstev vědomí a svědomí. Jak říká kvasící guru Vláďa Sojka - když je původ dostatečně geograficky daleko, lépe se to prodává. Přimíchejte mystično, doplňte si story o záhadném uzdravení a nakupujte!

Pravda bude asi jednodušší. Je to buď kolonie bakterií a kvasinek, co se přeučila na jiné jídlo nebo opravdu původně jiné symbiotické bakterie. Nám je to celkem jedno.

Chutná všem

Opravdu. Máme zkušenost, že naše verze Junu nemá odpůrce. Tedy kromě těch, kteří se ho ještě neodvážili ochutnat a mají pro kvašené věci speciální slovník.

Jun fermentuje kratší dobu než kombucha, je tak akorát sladký, nekříví se po něm pusa a nezůstává po něm žádný nepříjemný ocas. Je to i tím, že dost pečlivě vybíráme čaj od kamarádů z Tea Mountain (teď u nás děláme Jun z polozeleného first flush Darjeelingu - Puttabong Flowery) a med od včelařů, co jim věříme. A nebude to dlouho trvat a budeme mít med vlastní.

Jun jako Jungmaňák

Haha. Máme ho na Jungmaňáku, v appce i na e-shopu. Tak se ho nebojte a ochutnávejte. A doporučujeme pročíst ještě informačně nabitější článek o kombuchách Přecijen, je to skoro to samé.

Jun 85 
Vyprodáno